Geduld...

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 11:28

In mijn eerste blog sloot ik af met de spoiler dat mijn volgende blog, deze dus, zou gaan over het opzetten van een succesvolle webshop. Nou zoals beloofd is hij hier dan! Of toch (nog) niet?

Toen ik de beslissing nam om eindelijk mijn eigen webshop te beginnen, dacht ik deze keer, ik denk het niet helemaal van te voren uit. Dat heb ik in het verleden gedaan en toen kwam ik teveel van de spreekwoordelijke Winnie de Pooh's op de weg tegen.

Dus begon ik gewoon stapje voor stapje. Eerst bedenken wat ik wilde verkopen (items waar ik zelf ook heel blij van word), waar ik voor sta (een stukje geluk / gezelligheid brengen in het leven van mensen) welke naam ik mijn bedrijf wilde geven (secret gem, omdat ik de verborgen parels van de wereld wil verzamelen voor mijn klanten), waarna ik mijn domeinnaam vast kon leggen en kon beginnen met het bouwen van de website. 

Een van de allerleukste stappen was het inkopen van de items! Ik voelde mij als een kind op kerstochtend toen het eerste pakket uit Barcelona binnen was ( jaja fancy he, kijk mij eens internationaal zaken doen :) ). Ik heb veel online onderzoek gedaan bij andere leuke webshops en groothandels en heb heel veel tiktoks gekeken om te kijken welke items het goed doen en bij welke doelgroep. Super moeilijk om keuzes te maken voor de inkoop, want het liefst zou ik alles wel aan kunnen bieden! Hiernaast wist ik in het begin nog helemaal niet zo goed wat redelijke prijzen waren bij groothandels, inmiddels heb ik daar na twee maanden wel een redelijk goed beeld van kunnen krijgen. Hierdoor besef ik mij ook dat ik bepaalde items voor een te hoge prijs heb ingekocht, maar goed daar heb ik weer van geleerd!

En toen was alles geregeld, de items waren er, de site was er, verpakkingsmaterialen in huis gehaald. Kom maar op, ik ben er klaar voor! 
Helaas, ik bleek helemaal niet te verschijnen op google. Na onderzoek bleek dat je pagina's eerst door google gecrawld moesten worden. (Ben ik de enige die bij het woord crawlen denk aan een soort zwarte spin achtige robotjes die over je pagina's heen kruipen? Iewl ).
Geduld! werd er vaak tegen mij gezegd, dat kost gewoon wat tijd en komt vanzelf... 

Yes, inmiddels ben ik vindbaar op google! Whoehoe! Maar helaas, het aantal bezoekers loopt nog niet echt op en bestelling stromen ook nog niet binnen. Maar goed, mensen moeten dan ook afweten van het bestaan van de webshop. Daar wist ik wat op, social media!, instagram posts en tiktok filmpjes maken, heel veel tiktok filmpjes maken. Maar ook daarbij merkte ik dat mijn volgers niet zo snel toenamen als dat ik zou willen.
Geduld! werd er wederom tegen mij gezegd. Gewoon bezig blijven met wat je doet en dan zullen je volgers langzaamaan groeien...

Inmiddels heb ik rond de 250 volgers op tiktok waar ik super blij mee ben! Een volger was zo lief om een mooie bestelling te plaatsen, waar ik super blij mee was! Yess de eerste echte bestelling!!! (Had al wel van lieve vrienden en familie bestellingen gekregen, maar dit was de eerste van iemand die ik helemaal niet kende!) Maar de bestellingen stromen verder helaas nog steeds niet echt binnen.
Ik weet wat, ik ga adverteren in het weekblad van Hilversum en Bussum. Dus heb ik een kleine advertentie met kortingscode geplaatst! Je raad het misschien al, nog steeds stromen de bestellingen niet binnen. 
Geduld! werd er weer tegen mij gezegd. Je bent nog maar net begonnen! 

Ik ben weer druk bezig met het verzinnen van nieuwe content, items en nieuwe wegen om mensen te bereiken. Ik geef niet op, ik ben inderdaad nog maar net begonnen en het opzetten van een bedrijf kost inderdaad gewoon tijd en geduld! Zolang ik er maar plezier aan beleef.

Onder andere de edelsteen Aventurijn stimuleert het hebben van geduld. Heb ik de komende tijd altijd een stukje Aventurijn bij mij? Misschien, maar dat geheim zal ik nooit verklappen...


Wederom bedankt voor het lezen van mijn blog, ik vind het super leuk om reacties te lezen of om tips te krijgen dus laat vooral hieronder een berichtje achter!

Fijne ochtend, middag, avond of nacht lieve lezer, tot de volgende blog!

Veel liefs Femke

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
2 jaar geleden

Mega goed bezig Fem! Echt bewondering voor!

Bram
2 jaar geleden

Wat een leuke blog weer! Kijk nu al uit naar de volgende
Gewoon geduld hebben ;-)

Hans
2 jaar geleden

Aventurijn met een scheutje azijn gewoon een paar dagen op de vensterbank laten roesten naast een fles wijn. Ik raad zomaar wat Femke. Misschien is dat het geheim?

Mirjam Schmidt
2 jaar geleden

Weer zo’n leuke blog! Helaas heb ik niet de gouden tip voor je, maar je doet het hartstikke goed en je hebt een prachtige webshop!